10 خاصیت شگفت انگیز دارچین که از نظر علمی ثابت شده است

به گزارش کلوب فارسی، دارچین یکی از ادویه های بسیار خوشبو و خوش طعم است. انسان ها در سرتاسر دنیا، به علت خواص درمانی متعدد، از هزاران سال پیش برای این ادویه ارزش زیادی قائل بوده اند. امروزه مصرف دارچین به شکل های مختلف از جمله دمنوش و چای دارچین، ترکیب دارچین و عسل، عرق دارچین و… برای بهره مند شدن از خواص درمانی این ادویه رایج است. در طب سنتی برای دارچین خواص بسیار زیادی از کمک به لاغری و درمان تنگی نفس گرفته تا کاهش فشار و قند خون و کنترل دیابت و کم کاری تیروئید مطرح می شود. اما باید دید از نظر علمی دارچین چه خواصی دارد. علم مدرن بسکمک از خواص دارچین را که انسان ها برای سال های متمادی از آن آگاه بوده اند، تایید می کند. اگر دوست دارید بدانید مهم ترین خواص دارچین چیست با خبرنگاران مگ همراه باشید.

10 خاصیت شگفت انگیز دارچین که از نظر علمی ثابت شده است

1. حاوی ترکیبات گیاهی با خواص درمانی قدرتمند است

دارچین را از پوست داخلی درختی به همین نام می گیرند. تاریخچه استفاده از دارچین به دوران مصر باستان برمی شود. این ادویه در آن زمان ماده ای بسیار ارزشمند و نایاب بوده است که آن را به پادشاهان هدیه می داده اند. اما امروز دارچین گیاه مقرون به صرفه قیمتی است که در هر جایی پیدا و در بسکمک از غذاها، شیرینی ها و داروها استفاده می شود.

دارچین انواع مختلفی دارد که تمام آن ها را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد.

  • دارچین سیلان یا دارچین هندی که به نام دارچین اصل (واقعی) هم از آن یاد می شود. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت سیناموم وروم (Cinnamomum verum) به دست می آید که بومی سریلانکا و جنوب هند است. دارچین سیلان رنگ قهوه ای مایل به زرد و بافت نرم و نازکی دارد که شبیه کاغذ است.
  • دارچین کاسیا یا چینی که نوع رایج تر دارچین است. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت سیناموم کاسیا (Cinnamomum cassia) به دست می آید که بومی جنوب چین است. دارچین کاسیا رنگ قهوه ای مایل به قرمز تیره دارد و بافت آن ضخیم تر و زبرتر است.

دارچین از برش زدن ساقه های درخت دارچین به دست می آید؛ پس از برش زدن ساقه، پوست داخلی آن را جدا و قسمت های چوبی را دور می ریزند.

پوسته های حاصل بعد از خشک شدن نوارهایی لوله ای شکل را می سازند که به چوب دارچین معروف است. پودر دارچین از آسیاب کردن چوب دارچین به دست می آید.

عطر و طعم خاص دارچین از روغن موجود در آن ناشی می شود که سرشار از ترکیبی به نام سینامالدهید (cinnamaldehyde) است.

محققان بر این باور هستند که بیشتر تاثیر دارچین بر سلامتی و متابولیسم ناشی از وجود همین ترکیب است.

2. سرشار از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان از بدن ما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنل است.

در تحقیقی که روی 26 ادویه انجام شد، دارچین با داشتن بیشترین اندازه آنتی اکسیدان در صدر جدول قرار گرفت و حتی از سوپرفودهای دیگری مثل سیر و پونه کوهی (ارگانو) هم جلو زد.

50 سوپرفود طبیعی که به معنی واقعی برای سلامتی مفیدند

در واقع دارچین به حدی قوی است که حتی از آن می توان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی غذا استفاده کرد.

3. خواص ضدالتهابی دارد

التهاب در بدن بسیار مهم است چرا که به بدن در مشاخصه با عفونت و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.

اما وقتی التهاب مزمن می شود و علیه بافت های خود بدن عمل می کند، ممکن است خطرناک و مشکل ساز شود.

روماتیسم مفصلی چطور روی تمام بدن تاثیر می گذارد؟

برای حل این مشکل می توان از خواص دارچین بهره مند شد. تحقیقات نشان داده است این ادویه و آنتی اکسیدان های موجود در آن، خواص ضدالتهابی دارند. خواص ضدالتهابی دارچین می تواند خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهد.

4. می تواند خطر بیماری قلبی را کم کند

دارچین می تواند خطر بیماری های قلبی را که رایج ترین علت مرگ زودرس در دنیاست کاهش دهد.

طبق تحقیقات مصرف 1 گرم یا حدود نصف قاشق چای خوری پودر دارچین در روز می تواند برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، مفید باشد؛ این اندازه باعث کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول بد LDL و و تری گلیسرید می شود، در حالی که سطح کلسترول خوب HDL پایدار خواهد ماند.

یک تحقیق بزرگ جدیدتر نشان داد که مصرف تنها 120 میلی گرم دارچین در روز می تواند همین تاثیر را روی بدن بگذارد. در این تحقیق دارچین حتی باعث افزایش اندازه کلسترول خوب HDL هم شد.

8 خوراکی که برای درمان و پیشگیری از فشار خون بالا نباید بخورید

بعلاوه تحقیقاتی که روی حیوانات اجرا شده، نشان داده است که مصرف دارچین می تواند باعث کاهش فشار خون شود. تمام این فواید دارچین در کنار هم می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.

5. می تواند حساسیت به هورمون انسولین را بهبود دهد

انسولین یکی از مهم ترین هورمون های بدن است که متابولیسم و مصرف انرژی بدن را تنظیم می کند. انسولین بعلاوه برای انتقال قند خون به سلول ها بسیار ضروری است.

اما مشکل اینجاست که بدن خیلی از افراد نسبت به این هورمون مقاومت نشان می دهد. به این شرایط مقاومت به انسولین گفته می شود که می تواند منجر به مسائل جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 شود.

خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به شکل قابل توجهی کاهش دهد تا این هورمون بتواند نقش مهم خود را در بدن ایفا کند.

با افزایش حساسیت به انسولین در بدن، دارچین در واقع به پایین آوردن قند خون کمک می کند. در بخشی بعدی بیشتر در این باره توضیح می دهیم.

6. قند خون را پایین می آورد و خواص ضد دیابتی قوی دارد

بسکمک از قدیمی ترها دارچین را به علت تاثیر آن در کاهش قند خون می شناسند.

دارچین علاوه بر تاثیر مثبتی که در کاهش مقاومت به انسولین دارد، می تواند قند خون را به چند شیوه دیگر هم پایین بیاورد.

اولا، دارچین با مداخله کردن در عملکرد آنزیم های هضم، شکستن کربوهیدرات را در دستگاه گوارش کند می کند و با این کار اندازه گلوکزی را که بعد از صرف غذا وارد خون می شود کاهش می دهد.

ثانیا، ترکیبی در دارچین وجود دارد که می تواند تاثیری مشابه انسولین روی سلول ها بگذارد. این ویژگی در کل دریافت گلوکز به وسیله سلول ها را افزایش می دهد، هرچند بسیار آهسته تر از خود انسولین عمل می کند.

تحقیقات زیادی روی انسان ها خاصیت ضد دیابت دارچین را تایید کرده اند و نشان داده اند دارچین می تواند قند خون ناشتا را بین 10 تا 29 درصد کاهش دهد.

دوز موثر معمولا بین 1 الی 6 گرم یا حدود نصف الی 2 قاشق چای خوری در روز است.

7. ممکن است برای بیماری های تحلیل برنده عصبی مفید باشد

مشخصه اصلی بیماری های تحلیل برنده عصبی (Neurodegenerative) از دست رفتن فزاینده ساختار یا عملکرد سلول های مغز است.

آلزایمر و پارکینسون دو نوع رایج از بیماری های تحلیل برنده عصبی هستند.

دو ترکیب در دارچین پیدا شده است که می توانند تشکیل پروتئینی به نام تاو (tau) در مغز را مهار کنند. تولید این پروتئین در مغز از مشخصه های شاخص بیماری آلزایمر است.

در تحقیقی که روی موش های مبتلا به بیماری پارکینسون انجام شد، دارچین به محافظت از نورون ها کمک کرد، سطح ناقل های عصبی را به حالت عادی برگرداند و عملکردهای حرکتی را بهبود بخشید.

البته این تاثیرات باید روی انسان ها بیشتر مطالعه شود.

8. می تواند ضد سرطان باشد

سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلول ها شناخته می شود.

تحقیقات زیادی روی خواص دارچین برای درمان و پیشگیری از سرطان اجرا شده است. در کل مطالعات آزمایشگاهی و تحقیق روی حیوانات نشان می دهد که عصاره دارچین می تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.

دارچین با کاهش رشد سلول های سرطانی و جلوگیری از تشکیل رگ های خونی در تومور با سرطان مقابله می کند. بعلاوه به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ آن ها می شود.

تحقیقی روی موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که دارچین به عنوان یک فعال کننده قوی آنزیم های سم زدا در روده بزرگ عمل و از رشد بیشتر سرطان جلوگیری می کند.

مطالعات آزمایشگاهی روی سلول های روده بزرگ انسان هم این یافته ها را تایید می کند. البته تایید این تاثیر روی یک انسان زنده و کامل نیاز به تحقیقات کنترل شده بیشتری دارد.

9. به درمان عفونت های باکتریایی و قارچی کمک می کند

سینامالدهید (cinnamaldehyde) که یکی از ترکیبات فعال اصلی در دارچین است، می تواند در درمان بسکمک از انواع عفونت مفید باشد.

درمان موثر عفونت های قارچی مجاری تنفسی به عنوان یکی از خواص روغن دارچین شناخته شده است. روغن دارچین بعلاوه می تواند از رشد برخی باکتری ها مثل لیستریا و سالمونلا جلوگیری کند.

البته شواهد در این زمینه کم هستند و هنوز دارچین برای کم کردن عفونت در منطقه ها دیگر بدن موثر شناخته نشده است.

خواص ضدمیکروبی دارچین بعلاوه می تواند در کاهش پوسیدگی دندان و بوی بد دهان موثر باشد.

10. می تواند به درمان ویروس HIV کمک کند

HIV ویروسی است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد و در صورتی که درمان نشود به بیماری ایدز منجر خواهد شد.

تصور بر این است که دارچین کاسیا می تواند به بدن برای مقابله با ویروس HIV-1 کمک کند. ویروس HIV-1 رایج ترین نوع ویروس HIV در انسان است.

یک تحقیق آزمایشگاهی روی سلول های آلوده به ویروس HIV به این نتیجه رسید که دارچین از میان 69 گیاه دارویی مورد بررسی، موثرترین درمان است.

البته برای تایید این تاثیر به آزمایش های انسانی بیشتری نیاز است.

خواص دارچین سیلان بهتر است یا دارچین کاسیا

همه دارچین ها مثل هم نیستند. دارچین کاسیا یا چینی حاوی اندازه قابل توجهی از ترکیبی به نام کومارین (coumarin) است. بسکمک معتقد هستند که مصرف زیاد کومارین می تواند خطرناک باشد.

در واقع مصرف تمام انواع دارچین برای سلامتی مفید است، اما مصرف زیاد دارچین کاسیا می تواند به علت وجود کومارین مسائلی را هم ایجاد کند.

تحقیقات نشان داده است که دارچین سیلان یا هندی اندازه بسیار کمتری کومارین دارد. در نتیجه این نوع برای افرادی که قصد مصرف زیاد دارچین را دارند بهتر است.

متاسفانه بیشتر دارچین هایی که در سوپرمارکت ها پیدا می شود، از نوع مقرون به صرفه تر یعنی کاسیا هستند. با این حال ممکن است بتوانید دارچین سیلان را در برخی از عطاری ها پیدا کنید.

جمع بندی مضرات و خواص دارچین

در نهایت باید گفت دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه ها روی زمین است که می توانید آن را به شکل چای دارچین، دمنوش دارچین، مخلوط دارچین و عسل، شیر دارچین، دارچین و زنجبیل یا به عنوان ادویه و چاشنی در پخت غذا، کیک و شیرینی استفاده کنید.

دارچین می تواند قند خون را پایین بیاورد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد و بسکمک خواص درمانی شگفت انگیز دیگر داشته باشد.

از قلم نیاندازید برای این که با خیال راحت از خواص دارچین بهره مند شوید، بهتر است از نوع سیلان آن استفاده کنید، یا اگر تنها به نوع کاسیا دسترسی دارید، از مصرف بیش از حد آن بپرهیزید.

منبع: Health Line

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 مرداد 1404 بروزرسانی: 20 مرداد 1404 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 584

به "10 خاصیت شگفت انگیز دارچین که از نظر علمی ثابت شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 خاصیت شگفت انگیز دارچین که از نظر علمی ثابت شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید