طرز تهیه کیک ماربل (انواع کیک ماربل)

به گزارش کلوب فارسی، با طرز تهیه کیک ماربل (Marble Cake) آشنا هستید؟ بله همان کیک دو رنگی که در عین سادگی، طعم بسیار خوبی هم دارد. حتی اگر این کیک فوق العاده را نچشیده باشید، حتما از اطرافیان تعریف آن را زیاد شنیده اید. در اصل می توان گفت که ماربل از آن دست کیک هایی است که می توان آن را به صورت مداوم پخت و مصرف کرد.

طرز تهیه کیک ماربل (انواع کیک ماربل)

کیک ماربل ظاهر خال دار و لکه داری دارد. این کیک از ترکیب دو خمیر متفاوت وانیلی و شکلاتی ساخته می شود که حتی احتیاجی به ساخت ترکیب جداگانه ای از آن ها نیست. بنابراین می توانید خیلی راحت، با داشتن کمترین دانش شیرینی پزی کیک ماربل را در خانه بپزید. اگر شما هم بی صبرانه منتظر هستید تا با دستور پخت این کیک خوشمزه به شکل کاملاً اصولی آشنا شوید، پس حتماً ادامه مطلب را دنبال کنید.

کیک ماربل
تعداد نفرات4
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا1 ساعت
اندازه سختیآسان

تاریخچه تهیه کیک ماربل

ایده استفاده از دو خمیر رنگی برای ساخت یک کیک به قرن نوزدهم و کشور آلمان بر می شود. این کیک در آن روزها با کسانی که به عنوان مهاجر راهی ایالات متحده شدند، به سایر نقاط جهان نیز معرفی گردید. اولین دستور چاپ شده برای طبخ کیک ماربل در کتاب آشپزی، به سال 1889 برمی شود. یک کیک خوشمزه که بازتاب دهنده آشپزی آمریکایی ها با شکلات بود.

در سال های 1950 تا 1970 که نانوایی های این کشور در کنار سایر تولیدات خود، کیک ماربل را هم تهیه می کردند، اندازهی عصاره بادام را به این کیک شکلاتی اضافه کردند و این باعث شد که به معروفیت بسیار زیادی برسد. اما امروزه شاهد تنوع بیشتری در تهیه این کیک خوشمزه هستیم. به عنوان مثال چیزکیک ماربل از جمله انواع این کیک است که حتما در خلال این مقاله دستور پخت هر یک آن را آنالیز خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه کیک ماربل وانیلی شکلاتی

از جمله مواد لازم برای تهیه این کیک خوشمزه، باید موارد زیر را آماده کنید:

مواد اولیهاندازه لازم
آرد کیک یا آرد همه کاره600 گرم
شکر226 گرم
کره224 گرم
سفیده تخم مرغ360 گرم
شیر33 گرم
پودر کاکائو5/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
وانیل2 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
روغن مایع8/1 پیمانه

طرز تهیه کیک ماربل وانیلی شکلاتی

برای تهیه این کیک خوشمزه دو رنگ، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: اولین کاری که باید بکنید این است که فر را از قبل روی درجه 180 تنظیم کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: سپس مواد خشک را به جز شکر و وانیل با هم مخلوط نموده و الک کنید.
  • مرحله سوم: در مرحله بعد کره را با به شکل دستی هم بزنید تا نرم و یک دست شود، سپس شکر را به آن اضافه کنید. مخلوط کردن شکر و کره را تا سبک شدن ترکیب ادامه دهید. این کار ممکن است بین 3 تا 5 دقیقه طول بکشد.
  • مرحله چهارم: تخم مرغ ها را کم کم به به مخلوط شکر و کره اضافه کنید. هر بار یک دقیقه کار میکس کردن مایع را انجام دهید.
  • مرحله پنجم: حالا کم کم آرد و شیر را اضافه کنید. برای این کار می توانید یک مرتبه آرد و یک مرتبه شیر را با ترکیب مخلوط کنید. گفتنی است که به جای شیر می توانید از دوغ کره هم بهره ببرید.
  • مرحله ششم: وانیل را به مخلوط اضافه نموده و هم بزنید. در سرانجام هم روغن را اضافه کنید. کار مخلوط کردن را به مدت 30 ثانیه انجام دهید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله باید خمیر را به دو قسمت نامساوی (بیشتر خمیر وانیلی) تقسیم کنید. در کاسه دوم پودر کاکائو شیرین را الک نموده و اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: قالب خود را چرب کنید و بخشی از مواد خمیر وانیلی را داخل آن بریزید. بعد از آن باید در بخش هایی از قالب خمیر شکلاتی را بریزید و ترکیب دو خمیر را تا سرانجام تکرار کنید. این کار کاملا خلاقانه است و به ذوق و هنر شما بستگی دارد که چه شکلی به او بدهید. می توانید از اسکوپ برای ریختن خمیر در قالب بهره ببرید.
  • مرحله نهم: قالب را برای حدود 40 دقیقه در فر قرار دهید. در سرانجام برای تست پختن کیک از خلال بهره ببرید.

مواد لازم برای چیز کیک ماربل

مواد لازم برای تهیه چیزکیک ماربل، به توضیح زیر هستند:

مواد اولیهاندازه لازم
بیسکوییت دایجستیو200 گرم
پنیر خامه ای220 گرم
خامه صبحانه200 گرم
شکر4/3 پیمانه
کره ذوب شده90 گرم
پور ژلاتین2 قاشق غذاخوری
نوتلا4/3 پیمانه
وانیل4/1 قاشق چایخوری
شیر ولرم2/1 پیمانه

طرز تهیه چیز کیک ماربل

برای تهیه چیزکیک ماربل، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه کراست یا لایه زیرین چیز کیک ماربل، باید بیسکوییت ها را پودر کنیم. این کار را می توان به شکل دستی با گوشتکوب یا با غذاساز انجام داد.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد کره آب شده را به بیسکوییت ها اضافه نموده و مخلوط را حسابی هم می زنیم.
  • مرحله سوم: در این مرحله مخلوط را کف قالب پهن و آن را پرس می کنیم. بهتر است از قالب کمربندی برای این کار استفاده کنیم. در سرانجام ترکیب را برای 30 دقیقه در یخچال قرار می دهیم.
  • مرحله چهارم: در مرحله بعد برای تهیه فیلینگ کار، باید پودر ژلاتین را روی شیر ریخته تا حالت اسفنجی پیدا کند. سپس با استفاده از روش بن ماری، آن را در شیر حل می کنیم.
  • مرحله پنجم: در این بخش پنیر خامه ای را با وانیل آنقدر مخلوط می کنیم تا ترکیب یکدستی تهیه شود. بعد از آن خامه را به آن اضافه می کنیم و تا ترکیب شدن کامل، کار همزدن را ادامه خواهیم داد.
  • مرحله ششم: در ادامه نوبت اضافه کردن شکر به مخلوط است. برای به دست آوردن شیرینی دلخواه خود می توانیم این کار را کم کم انجام دهیم.
  • مرحله هفتم: در آخر کار نوبت اضافه کردن شیر مخلوط شده با ژلاتین می رسد. آن را به خوبی با مخلوط ترکیب می کنیم.
  • مرحله هشتم: به اندازه دو قاشق از مایع برای ترکیب کردن با نوتلا از مایع اصلی بر می داریم و برای روی کار آماده می کنیم.
  • مرحله نهم: قالب را از یخچال در می آوریم و فیلینگ را روی آن می ریزیم. حالا نوتلا ترکیب شده را روی فیلینگ می ریزم و مانند کیک ماربل تزئین می کنیم و در سرانجام برای 8 ساعت دیگر در یخچال قرار می دهیم.
  • مرحله دهم: برای سرو باید از چاقوی نازک تیزی برای جدا کردن دور کیک از قالب استفاده نموده و پس از آن کمربند را باز کنیم.

نکات مهم دستور پخت کیک ماربل

برای تهیه این کیک ماربلی خوشمزه، این نکات مهم را در نظر داشته باشید. رعایت این نکات یاری خواهد نمود تا برترین کیفیت کیک را آماده کنید.

  • از مخلوط کردن بیش از حد ترکیب خمیر کیک ماربل خودداری کنید. مانند هر کیک دیگری، هم زدن بیش از حد مایع کیک می تواند باعث متراکم و سفت شدن آن شود.
  • زمانی که مشغول کار روی کره و شکر هستید، شکیبا باشید. زیرا این بخش از کار تضمین نرمی کیک را در بر خواهد داشت.
  • برای مخلوط کردن خمیر شکلاتی وسوسه نشوید که به یکباره کل خمیر قهوه ای را در خمیر وانیلی مخلوط کنید. در نظر گرفتن دو یا چند نقطه برای یک طراحی خلاقانه تر ضروری است.
  • این کیک را می توان به شکل لایه ای هم تهیه کرد. کافیست به آرامی یک لایه شکلاتی را روی لایه وانیلی بریزید.
  • از مایع کیک می توانید به عنوان نان ماربل هم بهره ببرید. نانی که می تواند برای صبحانه، دسر یا عصرانه پیشنهاد خوبی باشد.
  • از ترکیب کیک مرمر می توانید برای تهیه کاپ کیک هم بهره ببرید.
  • در صورت علاقه می توانید کیک ماربل سه رنگ هم تهیه کنید. برای این منظور می توانید خمیر وانیلی را سه قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را به عنوان کیک سفید وانیلی قرار دهید و هر یک از دو قسمت دیگر را به ترتیب با رنگ های خوراکی مورد نظر، مثلا نارنجی و سبز ترکیب کنید. برای این کار 4/1 قاشق چایخوری از هر رنگ را در یک قایق چایخوری شیر مخلوط نموده و به خمیر مورد نظر اضافه کنید.
  • هنگام ترکیب خمیرها باید مراقب بود تا رنگ ها با هم ترکیب نشوند و کیک ظاهر بدی پیدا نکند.
  • مطمئن شوید که آرد خود را به درستی اندازه گرفته اید. از ترازوی آشپزخانه برای این کار بهره ببرید.
  • شما این امکان را دارید که به جای استفاده از شیر در مخلوط کیک، از ماست بهره ببرید.
  • در صورت نداشتن پودر کاکائو، می توانید در آموزش کیک ماربل از شکلات بنماری شده نیز بهره ببرید.

ارزش غذایی کیک ماربل

در هر وعده 28.35 گرمی از کیک ماربل، حدود 118 کالری انرژی وجود دارد. از این اندازه حدود 25 درصد از آن را چربی ها، 73 را کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین و مابقی را سایر ویتامین ها و مواد معدنی با ارزش غذایی مختلف تشکیل داده اند. با خوردن یک وعده از کیک ماربل، شما می توانید ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین E، ویتامین K، کافئین، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم، رتینول، تیامین، نیاسین، فولات و کولین را جذب کنید.

بعلاوه این کیک شامل اسید آمینه ها و آمینو اسیدهای مختلفی از جمله لوسین، اسید آسپارتیک، گلوتامیک اسید و پرولین در مقادیر ناچیزی است. ناگفته نماند که اندازه آب موجود در این اندازه از کیک ماربل 0.9 گرم است.

سفارش آنلاین کیک ماربل از خبرنگاران

کیک ماربل معروف به کیک مرمر به عنوان یک کیک سنتی اروپایی است که به علت رگه های شکلاتی و طراحی ساده، اما مجذوب کننده خود به معروفیت رسیده است. طرز تهیه کیک ماربل اگرچه آسان است، اما در هر محله از کار احتیاج به توجه و دقت کافی دارد. در نهایت بد نیست بدانید که خمیر این کیک می تواند به عنوان پایه کار بسیاری از کیک ها استفاده شود. شما می توانید با سفارش آنلاین شیرینی، بدون احتیاج به پخت این کیک در منزل، به راحتی کیک ماربل خوشمزه و باکیفیت را به صورت اینترنتی خریداری نموده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 9 بهمن 1403 بروزرسانی: 9 بهمن 1403 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 540

به "طرز تهیه کیک ماربل (انواع کیک ماربل)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک ماربل (انواع کیک ماربل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید