طرز تهیه کشک بادمجان با گردو مجلسی با گوشت و یا مرغ

به گزارش کلوب فارسی، کشک بادمجان غذایی ساده است که هم در سفره های خانوادگی جا دارد و هم همواره بخشی مهم از میز مهمانی ها را به خود اختصاص می دهد. همان طور که قبلا هم گفته بودیم این غذا به روش های متفاوتی تهیه می گردد. اما یکی از خوشمزه ترین و متفاوت ترین آن ها احتمالا طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی است که در کتاب کاله برایتان شرح داده بودیم. این بار اما برایتان طرز تهیه کشک بادمجان با گردو همراه با گوشت یا مرغ را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه کشک بادمجان با گردو مجلسی با گوشت و یا مرغ

مواد لازم جهت تهیه کشک بادمجان با گردو

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • کشک یک ونیم لیوان بزرگ
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • گوشت چرخ نموده یا مرغ 250 گرم
  • نعناع به اندازه لازم
  • گردو یک فنجان
  • زعفران به اندازه لازم
  • نمک و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه کشک بادمجان با گردو

1. آماده کردن گوشت چرخ نموده یا مرغ

اولین مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت این است که بخشی از پیاز را خرد نموده و در ماهیتابه بریزید و سرخ کنید. بعد از آن که پیازها خوب نرم شدند رویش اندازهی زردچوبه بریزید، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد اندازهی آب حدود یک فنجان روی گوشت و پیاز بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. بعد از پخت گوشت، در ماهیتابه را بردارید و اجازه دهید اگر آبی در آن به جای مانده بخار گردد.

همین کار را برای مرغ هم می توانید انجام دهید فقط حواستان باشد بعد از این که مرغ پخت حتما آن را از ماهیتابه خارج کنید و بعد از این که اندازهی سرد شد، ریش ریشش کنید.

2. آماده کردن بادمجان

یکی از کارهای مهمی که در طرز تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت باید به درستی انجام دهید این است که بادمجان را به درستی آماده و له کنید. پس ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرد و بعد آن ها را بشویید و رویش اندازهی نمک بریزید و بگذارید حداقل نیم ساعت به حال خود بمانند. این کار باعث می گردد تلخی بادمجان گرفته گردد. بعد از این زمان نوبت آن می رسد که بادمجان ها را سرخ کنید. برای این کار در یک ماهیتابه مناسب روغن بریزید، بعد از این که روغن سرخ شد، بادمجان ها را اضافه کنید تا سرخ شوند.

دقت داشته باشید که بادمجان های کشک بادمجان را می توانید کبابی کنید. اگر دوست دارید، می توانید طرز تهیه کشک بادمجان کبابی را در کتاب کاله مطالعه کنید.

بادمجان را حتی می توانید بپزید و از بادمجان پخته شده در آب برای تهیه کشک بادمجان بهره ببرید. این نوع بادمجان سالم تر است چون روغنی برای تهیه آن استفاده نمی گردد.

3. پخت مواد کشک بادمجان

حالا نوبت پخت مواد کشک بادمجان و البته اضافه کردن کشک است پس ابتدا پیاز به جامانده را خرد کنید و سرخ کنید، همزمان که پیاز سرخ می گردد سیر را هم پوست بگیرید و خرد کنید و بعد گردو را یا کاملا با گوشت کوب خرد کنید یا با چاقو به تکه های کوچک دربیاورید. بعد از این که پیاز نرم شد اندازهی زردچوبه به آن اضافه کنید و سیر را هم کمی تفت دهید، بعد ابتدا نعناع و سپس گردو را اضافه کنید و بگذارید مجدد مواد با هم تفت بخورند.

بعد نوبت ریختن بادمجان های له شده است. بادمجان را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. بعد کشک را که با کمی آب رقیق نموده اید به ظرف اضافه کنید و مجدد همه مواد را مخلوط کنید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد به مدت حداقل 10 دقیقه بپزند. حالا کشک بادمجان شما آماده است.

دقت داشته باشید که می توانید گوشت چرخ نموده یا مرغ ریش ریش را هم بعد از بادمجان اضافه کنید اما بهتر است آن را در مرحله سرو و تزیین روی کشک بادمجان بهره ببرید.

4. سرو و تزیین کشک بادمجان با گردو

آخرین کاری که برای تکمیل تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت باید حتما انجام دهید این است که کشک بادمجان تان را برای سرو آماده کنید. پس گوشت چرخ نموده آماده را همراه پیاز و سیر داغ و البته نعناع داغ در کنار کشک و زعفران دم کشیده را کنار دستتان بگذارید و به سلیقه خود اندازهی از گوشت یا مرغ ریش ریش را روی کشک بادمجان بریزید و با باقی مواد تزیین کنید. روش های تزیین کشک بادمجان را می توانید در کتاب کاله به صورت تصویری ببینید.

نکات تکمیلی در خصوص کشک بادمجان با گردو و گوشت

واقعیت این است که کشک بادمجان بدون گردو هم خوشمزه است، اما گردو در خوشمزه تر شدن کشک بادمجان نقش موثری دارد پس حتما به سلیقه خود حتی برای تزیین کشک بادمجان از گردو بهره ببرید. اما در خصوص گوشت و مرغ شاید قضیه کمی متفاوت باشد و عده ای گیاهخوار باشند و نخواهند استفاده نمایند و البته شاید به نظر بعضی اضافه کردن گوشت و مرغ به کشک بادمجان که به ذات غذایی ساده است آن را سخت کند و البته از لحاظ مزه هم شک داشته باشند که این ترکیب خوب است یا نه. اما ما به شما توصیه می کنیم خودتان را محدود نکنید و حتما طرز تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت را امتحان کنید و نکات و جزییاتی که در ادامه می گوییم را هم کامل مطالعه کنید.

مخلوط کردن گوشت یا مرغ به کشک بادمجان یا مخلوط نکردن

در تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت می توانید هم گوشت یا مرغ را با مواد مخلوط کنید و بعد سرو کنید و هم این که آن ها را جدا برای تزیین کشک بادمجان با گردو بهره ببرید.

روش های مختلف پخت کشک بادمجان

کشک بادمجان تقریبا در بیشتر ایران به یک شکل پخته می گردد اما در مازندران و تبریز دو نوع کشک بادمجان وجود دارد که با کشک بادمجان رایج تفاوت هایی دارند. اگر دوست دارید می توانید طرز تهیه کشک بادمجان مازندرانی و طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.

نحوه آماده کردن بادمجان برای کشک بادمجان

بادمجان معمولا تلخ است پس بهتر است بادمجان ها را قبل از تهیه پوست بکنید و حداقل نیم تا یک ساعت در آب و نمک بگذارید تا تلخیش گرفته گردد. به طور کلی بادمجان های کشک بادمجان را هم می توانید کبابی کنید و هم می توانید خیلی ساده بخارپز کنید یا با اندازهی آب بپزید تا کشک بادمجانی رژیمی داشته باشید. اما قطعا سرخ کردن بادمجان و البته پختن آن در فر هم روش خوبی است.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 دی 1403 بروزرسانی: 14 دی 1403 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 533

به "طرز تهیه کشک بادمجان با گردو مجلسی با گوشت و یا مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک بادمجان با گردو مجلسی با گوشت و یا مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید