کدام میوه های زمستانی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند؟
به گزارش کلوب فارسی، همه میوه ها غنی از مواد مغذی محافظت کننده در برابر بیماری هستند؛ اما به علت فواید ضد التهابی مورد توجه ویژه قرار گرفته اند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، یکی از راه حل ها برای افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و کاهش التهاب بدن، این است که انتخاب های فصلی داشته باشید. در تابستان انگور و میوه های هسته دار، در پاییز سیب و گلابی، در زمستان خرمالو و انار و در بهار مرکبات و گیلاس را انتخاب کنید.
سیب: مطالعه ای که روی تقریباً 35 هزار زن انجام شد، نشان داد که مصرف این میوه با خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط است. ریزمغذی های سیب یعنی فیبر، ویتامین C، پکتین و پلی فنول ها عمدتاً در مطالعات حیوانی با اثرات ضد التهابی و افزایش میکروب های مفید در روده مرتبط بوده اند.
انگور: این میوه های آبدار سرشار از فیبر، ویتامین های C و K و مواد شیمیایی گیاهی، به ویژه رسوراترول (موجود در انگور قرمز) هستند.
مرکبات: پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش سرشار از ویتامین C و بعلاوه حاوی فیبر، پتاسیم، کلسیم، ویتامین B، مس و مواد شیمیایی گیاهی ضد التهابی مانند فلاونوئید ها و کاروتنوئید ها هستند. مواد مغذی موجود در مرکبات اثرات محافظتی بر قلب دارند؛ مانند بهبود کلسترول خون، قند خون و بهبود عملکرد عروق خونی. اگر در پی افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی هستید، پرتقال خونی بخورید. رنگ قرمز - نارنجی گوشت آن ناشی از آنتوسیانین ها است، همان ترکیباتی که توت ها را به یک ماده غذایی ضد التهاب تبدیل می نماید.
انار: دانه های ریز انار حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و K، پتاسیم، فیبر و مواد شیمیایی گیاهی مانند آنتوسیانین و رسوراترول هستند. بر اساس تحقیقات، این میوه پتانسیلی برای یاری به کنترل فشار خون، کلسترول و قند خون دارد.
چغندر: یک منبع عالی از پتاسیم، فولات و ویتامین C است. یعنی همه مواد مغذی که نقش های مختلفی در تنظیم التهاب سیستم ایمنی دارند. اما دو ترکیب دیگر در چغندر از جمله بتائین و نیترات، واقعاً آن را به عنوان یک منبع ضد التهاب برجسته می نماید. بتائین یک ترکیب شبهه آنتی اکسیدانی کمتر شناخته شده است. به نظر می رسد نیترات های طبیعی (متفاوت از آن هایی که به غذا های فرآوری شده اضافه می شوند و خطرات آشکاری برای سلامتی دارند) دارای اثر ضد التهابی است که فشار خون را کاهش می دهد.
گلابی: بهبود سلامت روده یک استراتژی کلیدی برای پیشگیری و کاهش التهاب است. تحقیقات نشان می دهند که برترین راه برای انجام این کار، مصرف بیشتر غذا های غنی از پروبیوتیک (مانند ماست، کامبوچیا و سبزیجات تخمیرشده) و مصرف بیشتر پریوبیوتیک ها به وسیله محصولات پر فیبر است. پریوبیوتیک ها فیبر هایی هستند که میکروب های موجود روده ما را تغذیه می نمایند و گلابی منبع عالی فیبر پریوبیوتیک برای یاری به رشد باکتری های خوب روده است. گلابی بعلاوه یکی از میوه های پر فیبر است (یک گلابی به طورمتوسط تقریباً 6 گرم فیبر دارد).
منبع: خبرگزاری دانشجو