طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی، خوشمزه و محلی

به گزارش کلوب فارسی، یکی از انواع کوکو که بسیار برای وعده عصرانه یا شام و یا حتی فینگر فودی خوشمزه مناسب است کوکوی نخودفرنگی گیلانی می باشد . این کوکو به خاطر طعم خوب و طرز تهیه راحت آن از غذاهای محبوب و مورد علاقه گیلانی هاست .مثل انواع غذا با نخود فرنگی، مانند کوکو لوبیا سبز، کوکو نخود و سیب زمینی، کوکوی نخود فرنگی و ذرت، کوکوی نخود فرنگی با گوشت و کوکوی نخود فرنگی رژیمی، مواد مورد استفاده در آن مقرون به صرفه و به راحتی قابل دسترس اند. در ادامه با طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی آشنا می شویم .

طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی، خوشمزه و محلی

مواد لازم

نخود فرنگی: 300 گرم

سیب زمینی: 4 عدد میانه

تخم مرغ: 3 عدد

سیر: 3 حبه

شوید خشک: به اندازه لازم (در صورت دلخواه)

نمک: به اندازه لازم

فلفل سیاه: به اندازه لازم

زرد چوبه: به اندازه لازم

زعفران: به اندازه لازم (در صورت دلخواه)

روغن سرخ کردنی: به اندازه لازم

طرز تهیه

برای تهیه کوکو نخود فرنگی، ابتدا باید نخود فرنگی را خوب بپزید تا نفخ نداشته باشد. برای این کار، 300 گرم نخود فرنگی را با 2 لیوان دسته دار فرانسوی، داخل قابلمه بریزید و 2 قاشق چای خوری نمک روی آن بپاشید. این قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا نخود فرنگی خوب بپزد.

در همین حین که نخود فرنگی در حال پختن است، سیب زمینی ها را در ظرفی رنده کنید. پس از رنده کامل، آب اضافی آن را خالی کنید. سیر و پیاز را نیز بشویید و پوست بگیرید. سپس هر دو را با رنده ریز، رنده کنید و آب اضافی آن را خارج نموده و به ظرف سیب زمینی رنده شده، اضافه کنید.

در این مرحله از طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، به نخود فرنگی سر بزنید. اگر کامل پخته و نرم شده بود، قابلمه نخود فرنگی را از روی گاز بردارید و آن را آبکشی کنید. سپس صبر کنید تا کاملا خنک شده و آبش تخلیه گردد. نخود فرنگی را به کاسه مواد اضافه کنید و تخم مرغ ها را روی آن بشکنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. می توانید در این مرحله، از کمی زعفران و شوید خشک نیز بهره ببرید. اضافه کردن این مواد، کاملا اختیاری و برای طعم دادن به غذاست. سپس مواد را با هم ترکیب کنید. مواد باید طوری ترکیب شوند که خمیر یک دستی حاصل گردد.

در مرحله آخر طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، تابه ای نچسب را روی حرارت میانه قرار داده و مقداری روغن سرخ کردنی در آن بریزید. می توانید به جای روغن سرخ کردنی، از چند قاشق کره نیز بهره ببرید.پس از داغ شدن روغن یا کره، مواد کوکو را روی سطح تابه پخش کنید و با پشت قاشق، صاف کنید. در تابه را بگذارید و حدود 10 دقیقه یا بیشتر، صبر کنید. اگر یک طرف کوکو پخته بود، می توانید آن را برگردانید.

پس از پخت هر دو طرف کوکو، آن را با نان سبوس دار و گوجه و خیارشور میل کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای پخت کوکو

برای راحت شدن کار، می توانید تمام مواد، به جز تخم مرغ ها و ادویه جات را در چرخ گوشت له و ترکیب کنید. سپس مواد را از چرخ گوشت خارج نموده و تخم مرغ و ادویه را به آن اضافه کنید.

اگر رنده ریزی در دسترس ندارید یا نمی توانید پیاز را رنده کنید، می توانید پیاز را به صورت نگینی و بسیار ریز، خرد کنید.

همان طور که گفته شد، در طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، استفاده از زعفران و شوید خشک کاملا اختیاری و دلخواه است. اما اگر شوید تازه در اختیار دارید؛ می توانید آن را بهره ببرید.

اگر میکسر دارید، می توانید برای بهتر ترکیب شدن مواد، ابتدا نخود فرنگی و سیب زمینی را در میکسر بریزید و سپس مواد دیگر را به آن اضافه کنید.

می توانید کوکوی نخود فرنگی را در وعده های سحر و افطار ماه رمضان و در وعده شام، ناهار و حتی صبحانه میل کنید.

انواع غذا با نخود فرنگی که هوادار زیادی هم دارند؛ عبارت اند از انواع کوکو نخود فرنگی و سیب زمینی، کوکوی نخود فرنگی با گوشت (گوشت قرمز یا انواع گوشت سفید و ماکیان)، کوکوی نخود فرنگی و ذرت، کوکوی نخود فرنگی بدون سیب زمینی و کوکوی نخود فرنگی رژیمی. طرز تهیه شامی نخود فرنگی هم بسیار محبوب و پرهوادار است.

منبع: گردشبان
انتشار: 1 تیر 1403 بروزرسانی: 1 تیر 1403 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 454

به "طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی، خوشمزه و محلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی، خوشمزه و محلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید