روستای پامنار دزفول، جاذبه پنهان مانده از چشم گردشگران

به گزارش کلوب فارسی، روستای پامنار دزفول

ایران کشوری پهناور است که طبیعت های مختلفی را در دل خود جای داده است. هر منطقه ای از خاک آن زیبایی های منحصر به فرد خود را دارد. در این مطلب خبرنگاران را دنبال کنید تا با هم به بازدید از یکی از تماشایی ترین منطقه ها به نام روستای پامنار دزفول در استان خوزستان برویم. کم تر کسی از این روستا اطلاع دارد و به همین علت گردشگران داخلی و خارجی زیادی از آن بازدید نمی نمایند. روستایی آرام با طبیعی بکر که از شلوغی های عصر حاضر دور مانده و سفر به آن فرصت مناسبی است برای اندکی فارغ شدن از هیاهوی زمانه!

روستای پامنار دزفول، جاذبه پنهان مانده از چشم گردشگران

سد دز

پامنار در محدوده سد دز و کرخه واقع شده و روستایی آباد می باشد. همین سد تبدیل به یکی از جاذبه های دیدنی روستای پامنار دزفول شده است. در این مکان می توانید به تماشای جانوران و پرندگان مهاجر بنشینید، کوهنوردی یا پیاده روی کنید و هنگامی که شب فرا می رسد به تماشای آسمان پرستاره بنشینید. از شنا کردن پشت سد پرهیز کنید چرا که بسیار خطرناک است و ممکن است عواقب جبران ناپذیری را برایتان درپی داشته باشد. اگر هم قصد قایق سواری دارید حتما کسی که با این منطقه آشنایی دارد را همراه داشته باشید تا خطری تهدیدتان نکند در واقع تا فاصله معینی از تاج سد می توان پیش رفت در غیر این صورت با سیستم دفاعی سد برخورد می گردد.

از دیگر تفریح های پشت سد ماهیگری است. ماهی های دریاچه در حقیقت ماهی های رودخانه ای هستند که با سیستم دریایی یعنی با مواد معدنی فراوان و در آب عمیق زندگی می نمایند در نتیجه از نظر فیزیکی با ماهی های مشابه خود در بالادست یا پایین دست رودخانه تفاوت دارند. می توانید در طبیعت زیبای کنار دریاچه بساط پیکنیک را پهن کنید. حتی می توانید به مناطقی بروید که تنها جهت دسترسی به آن ها قایق است و بسیار خلوت و دل انگیز است.

قلعه شاداب

قلعه شاداب در دوران ساسانیان ساخته شده است و نزدیک به دوازده هزار متر مربع وسعت دارد. در طول تاریخ از این قلعه تاریخی در روستای پامنار دزفول استفاده های مختلفی شده است. نام قلعه از کدخدای طایفه به نام شاداب عبدل گرفته شده است. قبل از آن متعلق به زمین دار بزرگی بود که به نام او قلعه شاه حسین خوانده می شد. در زمان ساسانیان نیز دژ انوشبرد یا دژ فراموشی نام داشت. هنگامی قلعه را می بینید ممکن است تصور کنید تنها کوهی پایدار در برابر شما است اما در حقیقت در حال تماشای یکی از طولانی ترین قلعه های طبیعی ایران هستید.

کوه ها به صورت طبیعی بر اثر فرسایش زمین شکل گرفتند. موقعیت استراتژیک فوق العاده کوه سبب شد تا در آن قلعه ای احداث نمایند. قلعه ای که تنها دو را ورود و خروج دارد و سراسر اطراف آنرا دریاچه و دره های عمیق فرا گرفته اند. این سازه در زمان ساسانیان مورد توجه نهاده شد. بعدها درون آن سازه هایی برای نگهداری آب و غذا ایجاد شد. ساختار تو در تویی درون آن وجود دارد که شامل اتاقک هایی متصل به یکدیگر است. این منطقه زیر نظر سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

گفته می گردد این قلعه تا حدود 25 سال پیش مسکونی بوده است. مدتی نیز محل نگهداری دام های عشایر بود تا اینکه نهایتا خالی از سکنه شد. چشم انداز بسیار زیبایی از بالای قلعه رو به دریاچه، دره های اطراف و روستاهای مجاور وجود دارد. درختان کنار در جای جای این طبیعت زیبا خودنمایی می نمایند.

گورستان

از دیگر دیدنی های روستای پامنار دزفول قبرستانی قدیمی است که فاصله کمی با قلعه دارد. گورهای باستانی این محل دارای سنگ هایی عمودی هستند که بر روی آن ها نقوش متفاوتی ترسیم شده است. هر یک از نقش ها نشان دهنده مشخصات صاحب گور هستند. بعضی از نشانه های روی قبرها افراد سوار بر اسب را نشان می دهند که نماد جنگاوری آنها بوده اند. بر روی قبرهای مربوط به خانم ها نیز نشانه هایی از جنگاوری و پایکوبی دیده می گردد. به نظر می رسد این قبرستان اطلاعات بسیاری در خصوص تاریخ اجتماعی منطقه به دست می دهد.

کنارستان

کمی پایین تر از قلعه در روستای پامنار دزفول منطقه کنارستان قرار گرفته است. از درختان کنار یا همان سدر استفاده های متعددی می گردد از میوه این درخت برای خوردن مصرف می گردد،عسل منطقه معروف است و از برگ های درخت سدر می گیرند. از درختان بادام هم مصرف مستقیم خوراکی و هم برای تهیه روغن بادام استفاده می گردد. درختان بادام در پایین این کنارستان در کنار غار زرده یا شکفت قرار دارند. اگر در تابستان به محله پامنار دزفول می آیید می توانید به این غار بروید تا از فضای بسیار خنک آن بهره مند شوید

زندگی در پامنار

خانه های روستای پامنار دزفول کاه گلی است و معماری فوق العاده ای دارد. منظره ها دیدنی این روستا محل خوبی برای علاقه مندان به رشته عکاسی و ثبت تصاویری است که همواره یاد آور سفر به این دیار هستند. از گیاهان و پوشش های منطقه می توان به رملیک، کنار، بنه، بادام، جاز، انجیر، بلوط و نخل اشاره نمود.

زنان زحمت کش پامنار در هنر کپوبافی بسیار ماهر هستند و از جمله صنایع دستی معروف این منطقه است. کپوبافی از بافته های حصیری است و مواد اولیه آن کرتک و برگ نخل های خرما است که از سالیان متمادی رواج داشته است. کرتک نوعی گیاه خودرو است که در حاشیه نهرها، رودخانه ها و دشت های منطقه شهیون به وفور یافت می گردد.

راه دسترسی

روستای پامنار دزفول جزوی از بخش شهیون در فاصله 25 کیلومتری شهر دزفول به وسعت 57 هکتار در میان دامنه های رشته کوه های زاگرس و مشرف به دریاچه سد دز در شمال شهرستان دزفول واقع شده است. در غالب تورهای گردشگری روستای پامنار دزفول جایی ندارد. اگر گذرتان به دزفول افتاد هر روز می توانید با استفاده از تاکسی و اتوبوس در کمتر از 45 دقیقه به سمت پامنار بروید.

منبع: الی گشت
انتشار: 26 فروردین 1401 بروزرسانی: 26 فروردین 1401 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 153

به "روستای پامنار دزفول، جاذبه پنهان مانده از چشم گردشگران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای پامنار دزفول، جاذبه پنهان مانده از چشم گردشگران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید