بعضی موانع رسوخ فناوری عامدانه است، عدم استقبال از هوش مصنوعی

به گزارش کلوب فارسی، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از ایکس ری کامیونی ایران ساخت گفت: نمونه این محصول دانش بنیان 5 میلیون دلار قیمت دارد و با وجود تحریم ها، واردات آن عملاً ممکن نبود.

بعضی موانع رسوخ فناوری عامدانه است، عدم استقبال از هوش مصنوعی

معاون علمی و فناوری با اشاره به توسعه فناوری اشعه ایکس در سایر حوزه ها به ویژه سلامت گفت: سرریز فناوری این شرکت های دانش بنیان، به توسعه فناوری های دیگری همانند دستگاه های اسکن و بعلاوه توسعه فناوری پهپادها در گمرک انجامید.

فراوری سی تی اسکن پزشکی ایران ساخت تا انتها سال

ستاری، از فراوری تجهیزات سی تی اسکن ایران ساخت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا انتها امسال اطلاع داد و اضافه نمود: سی تی اسکن پزشکی ایران ساخت نیز با حمایت معاونت علمی و فناوری توسعه می یابد. فناوری های این حوزه بسیار گسترده است.

معاون علمی و فناوری از ضرورت رسوخ فناوری هوش مصنوعی به بخش های مختلف از جمله گمرک گفت و بیان نمود: فناوری هوش مصنوعی در کشور با شتاب بسیاری پیشرفته اما در حین حال، مورد استفاده کمتری قرار گرفته است.

وی اضافه نمود: این در حالی است که هزاران نیروی انسانی توانمند از صبح که از خواب بر می خیزند میلیاردها سطر کد هوش مصنوعی می نویسند که می تواند تا حد زیادی به بهبود زندگی مردم یاری کند. نمونه کارکرد این فناوری، در نرم افزارهای گمرکی است و می تواند هر شرایط غیر عادی را به طور دقیق تشخیص دهد.

ستاری با تاکید بر حمایت تمامی سازمان ها و نهادهای متقاضی این فناوری ها گفت: از شرکت ها و سازمان ها دعوت می کنم که از دستاوردهای دانش بنیان ها در حوزه هوش مصنوعی استفاده نمایند چراکه توسعه این فناوری و رسوخ آن در زندگی مردم مستقیماً به تقاضای مشتری بستگی دارد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این که فناوری هوش مصنوعی می تواند نقشی کلیدی در بهبود زندگی مردم داشته باشد اما عمدتاً به علت واسطه گری و عدم شناخت از آن استقبال نمی گردد ادامه داد: تأسف می خورم با این که در بسیاری موارد مصوبات دولت بکارگیری دستاوردهای محققان وجود دارد اما استفاده نمی گردد. فناوری ها می تواند هزینه حمل بار را تا 50 درصد کاهش دهد اما وجود واسطه ها و دلالان مانعی برای این موضوع هستند.

وی اضافه نمود: این یکی از چالش های جدی است که با عزم وزارتخانه ها به ویژه وزارت اقتصاد و سایر نهادها در کوتاه زمان حل می گردد.

ستاری اضافه نمود: بسیاری از موانع رسوخ فناوری، عامدانه و هوشمندانه است؛ این امر با عزم جدی دستگاه ها می تواند تحول پیدا کند و بسیاری از هزینه ها را کاهش دهد و شاهد تحولی در حوزه های مختلف از جمله گمرک و حمل و نقل باشیم. در تحقق این عزم، حتی احتیاج به سرمایه گذاری بخش دولتی نیست و بخش خصوصی در صورت وجود حمایت و میدان دهی لازم، آن را تأمین می نماید.

معاون علمی و فناوری از انعقاد قرارداد استفاده از ایکس ری کانتنری و کامیونی ایران ساخت بدون هزینه دولت و با نقش آفرینی بخش خصوصی اطلاع داد و گفت: بر مبنای مدلی نوآورانه، این بخش خصوصی است که در استقرار این تجهیزات نقش آفرینی می نماید و سهم خود را از فرآیند اسکن کامیون ها برمی دارد. خوشبختانه گمرک توانسته تحولات فناورانه را با یاری شرکت های دانش بنیان حل نماید و در این راستا گمرک، وزارت امور مالی و دارایی و دکتر خاندوزی وزیر امور مالی و دارایی همکاری بسیار ارزشمندی داشته اند که ادامه آن می تواند زمینه ساز تحولی در عرصه اقتصاد گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 16 دی 1400 بروزرسانی: 16 دی 1400 گردآورنده: facloob.ir شناسه مطلب: 53

به "بعضی موانع رسوخ فناوری عامدانه است، عدم استقبال از هوش مصنوعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بعضی موانع رسوخ فناوری عامدانه است، عدم استقبال از هوش مصنوعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید